Известие

Collapse
No announcement yet.

Не разпознава ключа!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не разпознава ключа!

Вчера ми скъса нервите тая пущина!
    Опитвам се да запаля - върти на стартер,но не пали и така около половин час и накрая акомулатора(незнам дали съм го написал правилно) замалко да предаде бого дух!Въртя ключа,чакам да изгаснат лампите по таблото,жълтото ключе си свети видях се в чудо!Тъкмо да се откажа и запали ........ изгасих ,направих около 10-15 теста,пали си без проблем Някой знае ли причината за подобен симптом ........... днес нямам проблеми!?
    Да не би влажното време да оказва влияние !?

Има ли вероятност да се е прецакал чипа!?
    Alfa156 Against All

Имобилайзерът ти прави путкински (извинете за френската приказка) номера. Буксата вероятно. Не прави контакт или нещо от сорта. Шибана джаджа.
    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

и аз имам периодично такъв проблем. няма смисъл да въртиш ако не е угаснало ключето. при мен като поразбутам таблото с бушоните се оправя.
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Ето темичката ще ти е доста полезна http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... sc&start=0
        Моля някой от модернаторите да я премести в техническия справочник защото проблема е често срещан а решението не е никак сложно
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
          Ето темичката ще ти е доста полезна http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... sc&start=0
          Моля някой от модернаторите да я премести в техническия справочник защото проблема е често срещан а решението не е никак сложно
          е мерси колега, ама отдавна го реших този проблем. не я карам от вчера тази кола и вече съч се убедил че голяма част от проблемите идват от лош контакт. затова и от там започвам да проверявам. и не е само в този модел. при 155 също често ми се случва. да живее контакт спрея
          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
          sprint tropheo
          155/1.8
          156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore
            е мерси колега, ама отдавна го реших този проблем. не я карам от вчера тази кола и вече съч се убедил че голяма част от проблемите идват от лош контакт. затова и от там започвам да проверявам. и не е само в този модел. при 155 също често ми се случва. да живее контакт спрея
            Лошото в случая е че да стигнеш до буксата на имобилайзера е голяма гимнастика защото е навътре в таблото и няма как да се напръска с контакт спрей ако не се разглоби таблото става с подръпване и благослявяне
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от fiore
              Лошото в случая е че да стигнеш до буксата на имобилайзера е голяма гимнастика защото е навътре в таблото и няма как да се напръска с контакт спрей ако не се разглоби таблото става с подръпване и благослявяне
              едн ден ми се наложи да свалям таблото та си взех отпруска. дано не се налага да го правя пак че ми е досада
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Това е точната тема за проблема.Имах същия проблем и го оправих по горепосочения начин,но по мое мнение проблема идва не от буксата,която е под таблото,а от другата страна,при ключа.Там като размърдах кабела се оправи!Имам чисто нова антена(така са води като резервна част)и колегата ако не си е решил проблема мога да му услужа,да пробва новата антена и да види дали е от нея!
                P.S. Купил съм си я за всеки случай и си я возя в колата,да не ми врътне някой номер пак по път!
                0887687057-Сашо
                Може и ЛС
                ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

ами... аз напомних за темата, да я направят важна, ама... нямаше ефект...
                  само дето се гъзих да снимам
                  ние поне ще се сещаме да я пускаме като помощ
                  успех все пак. При мен след операцията, забравих за проблема
                  вече почти година няма ядове, даже не си е и помисляла...
                  и все пак не се предоверявайте на контактните спрейове...
                  Хубаво е добре да се закрепи да нешава, както аз нарпавих...
                  И все пак Успех че компютара и манипулацийте по него струват доста
                  http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Working...
                  X